2015 som fotoår

Detta år har jag faktiskt riktat in mig mycket på porträtt, övat, övat och övat ännu mer med varierande resultat. Det började redan i januari. Då hade jag en okalibrerad skärm och som dessutom var till åren. Fotade Emma för första gången i januari och startade även mitt samarbete med henne då och ångrar verkligen inte det valet.

Januari-Februari

Var till Göteborg med Louise i nästan en hel vecka. Det var en fotomässigt helt okej resa även om det var lite jobbigt känslomässigt för oss båda. Mycket var i luften och det hände mycket under och innan den resan och det märktes. Men vi skaffade oss minnen för livet.Vi fick trots allt se Peder vinna i Scandinavium, den kvällen kunde vi verkligen ta på stämningen och jag hoppas att vi någon gång får chansen igen att göra om denna resa! Vi fick trots allt se Peder vinna i Scandinavium, den kvällen kunde vi verkligen ta på stämningen.

Mars-Maj

Oj vart ska jag börja, var på clinic med Louise i Stockholm som självaste Rolf-Göran Bengtsson hade tillsammans med Douglas Lindelöw och Angelica Augustsson. Följde även med Emma för första gången på tävling som hölls i Fagersta. Fyllde år, fotade lite hundträningar och nog det kallaste Dalahoppet i hela mitt liv. Fotade även mina första porträtt på Emma. Och utomhussäsongen började äntligen, även om den var lite väl kall. Påbörjade samarbete nummer två tillsammans med Sabina och fotade henne för första gången. Var till Högbo RK och fotade min sista tävling för Equipe. Dessutom i maj var det dags årets första utomhustävling, hoppning hos Folkärna RS. Jag fick tips på ett program som kalibrera skärmen och vipps så förändrades min skärm till något helt annat. Jag fick därmed lära om mig att redigera, det tog sin tid, bytte från photoshop till lightroom. Resultatet blev så otroligt mycket bättre och fick verkligen lära mig hur viktigt det är med en kalibrerad skärm. Det jag förr trodde var rätt blev helt plötsligt helt fel så det tog på självförtroendet.

Juni-Augusti

Nu är tävlingssäsongen igång på riktigt. Jag blev bokad till Falu RKs sommarmeeting med växlande väder. Sista dagen bjöd på hällregn och otroligt svåra förhållanden. Förutom det spenderades en hel tid ute i sommarstugan med kameran. Jag investerade i drömobjektivet Nikon 70-200 f/2.8 VR II och följde med Emma till Strömsholm, fick se Dalarnas ena lag ta SM-brons. Fotade två dagar under Rommehoppet och tog några av mina bästa hoppbilder. Fick även hel hög med bilder stulna, skickade iväg min första stöldfaktura och var iväg på miniatyrhästutställning med Melissa och Maria, där fick jag även lära känna Sanna Svensson, en annan duktig hästfotograf. Det var riktigt roligt med utställning och hoppas på många fler år 2016. Började fota porträtt mer ofta, standardmodellen blev Marias medryttarhäst. En liten utveckling började märkas på mina porträtt, desamma gällde min redigering av bilder. Självklart fotade jag även Emma och Elin som har hand om Emmas företag Daladressage.

September-Oktober

Ja, fotade lite tävlingar, fotosäsongen började ta slut. Fotade en ponnyhoppning, en ponnydressyr och en storhästdressyr i Hedemora respektive Säter. En utveckling inom både hoppning och dressyr började märkas tydligare. Det ihållande fotograferandet av porträtt tillsammans med Melissa började ge resultat. Tog mina bästa porträtt på Emma och Elin. Dessutom lyckades jag förbättra mina hoppbilder, jag som inte trodde jag kunde bli bättre inom hoppning lyckades att höja mig en nivå till. Tog även ett av de bästa hästporträtten med svart bakgrund. Fick en bokning av en barnfotografering, väldigt roligt. Något jag inte har fotat på länge. Fotade även handboll, Södra Dalarnas Cup 2015. Handboll är inte min starka sida men tog ändå mina bästa bilder hittills inom denna sport. Blev dessutom bokad som fotograf till en Welshponnyutställning i Avesta, så himlans roligt att stå som officiell fotograf.

November-December

Har i stort sett inte fotat något under dessa månader, det var hektiskt hemma, utomhussäsongen var slut, solen gick i moln och det var allmänt kallt och alla djur började fälla sommarpälsen. Lågsäsongen är ett faktum. Började omredigera lite gamla bilder, och måste säga att redigeringen påverkar mycket hur bra bilderna blir. Åkte med Julia till Stockholm International Horse Show, fotade lite lätt, var regel på objektiv kortare än 10cm. Fick i alla fall fota lite porträtt, en bokning och så följde jag med Melissa igen på lite fotografering. Nu under julen, rättare sagt igår fick jag hem min nyaste familjemedlem, Nikon D750. Har hunnit provat den idag, mer än nöjd, inget problem med bakåtfokusering men inte lärt mig vart alla knappar sitter och hur det ska ställas in.

Sammanfattningsvis har jag haft en otrolig utvecklingskurva även om det inte kanske känns så. Jag är sjukt peppad på nästa år och ska se till att göra det ännu bättre. Avslutar detta långa inlägg med bilder från dagens fotograferingar. Gott nytt år så ser vi fram emot ett awesome nästa år! 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s