Gårdagens ridpass

Ja det var ett lyckat ridpass. Fick lilla Syren som jag inte har ridit på ett bra tag. Hon var så fin, min lilla prinsessa. Mjuk och pigg. Kände direkt när jag satt upp och skrittade iväg från pallen att hon var pigg. Oftast när hon är pigg är hon även rätt mjuk från start.

Vi hade evighetsbana på schemat, gjorde halt/rygga, skänkelvikningar och 10m volter. Hon sköt däremot ut högerboken och gick som en banan åt vänster. Så efter ha försökt bara ställa över henne med lite kramande i handen och lite påminnelse med skänkeln så fick jag istället tänka öppna när vi skulle ställa höger, då fick jag in högerbogen och helt plötsligt gick det att flytta för högerskänkeln när hon ställde åt rätt håll.

I galoppen orkar hon inte riktigt. Men det är förståligt, vet inte hur många mer än jag som rider igenom henne så väl som jag. Hon går mest barnlektioner eftersom hon är så gudasnäll. Jag tog med mig senaste känslan jag hade med Sherekhan, den känslan jag hittade snarare i skritten och försökte hitta samma känsla hos hästen och timingen hos mig själv och det gick faktiskt helt okej. Hon krullade inte ihop sig, fick ett stöd fram och behövde inte överdriva någon av hjälper alls under hela ridpasset förutom när jag behövde få in högerbogen ibland.

Däremot har jag märkt, att jag spänner högerknät på henne, kan bero på att hon trycker åt höger så jag omedvetet spänner det och då tappar jag hela positionen av benet, hälen åker upp och jag tappar stödet i stigbygeln. Ett big NO NO till mig men det är bara på henne jag gör det för stunden så vet inte vad det beror på. Det ska jag tänka på i fortsättningen. Har självklart märkt det under ridpassen också men ibland glömmer jag bort mig.

Tänkte även på hur jag höll handen, har en förmåga att ibland vika handleden lite lätt. Mot i höstas är det mycket bättre men behöver fortfarande öva på det. Tur att jag är så svag i mina handleder så kan inte riktigt låsa fast dem men det är fortfarande big NO NO på detta också. Synd att man inte kan knäppa med fingrarna så dessa fula ovanor försvinner på en gång. Hade underlättat för oss alla inkl. hästen. Men kortfattat skötte sig min prinsessa jättebra och det blir ännu bättre när jag får ännu mer kontroll på händer/ben/fötter 😉

_DSC4410

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s