Veckans pass på Sherekhan

Ja, det börjar med att jag får gå igenom hela hagen som består av lera för att få tag på honom. Tog gummistövlarna med mig och det är jag hemskt glad för. Lera/vatten över hela foten. Han ogillar lera lika mycket som jag så fick verkligen kämpa för att få med honom. Sen blev han rädd för tråden som knäppte. De har delat upp hagen med öppnat upp den delen som är lite högre upp där det är lite torrare. Men där tråden som de stänger med ligger ner på marken knäpper det ju av strömmen och det var superläskigt. Så medan vi var igång blev han rädd för en människa som staplade lite ved tror jag rakt nedanför gödselstacken.

Sen borstade jag honom snabbt och effektivt på ryggen, var lite sen och sen sadla, tränsa och ner till bana. Stängde in oss, hoppar upp och tänker att det inte ska vara vatten över hela banan, men såklart var det de. Så av hästen, öppna tråden, upp igen och sen tog vi rundan vid älven igen. Vi både gillar den rundan mycket så vi kör på den. När vi gick kom traktorn däremot med en helt gäng med hösilagebalar så fick gina över åkern. Då fick vi även en liten prattur med Sherekhans lillmatte 1 och 2.

Sen stack vi, lite blyga för rishögen med fåglar i och första huset efter ladan till höger är alltid lika läskig. Eller rättare sagt sakerna på deras uppfart och tror han hör hunden i huset även om inte jag gör det. Skogsdungen är också lite småläskig med tar vi det lugnt och försiktigt går det. Sen skrittar vi tills älven ungefär och sen blir det trav och lite övergångar.

När vi ska galoppera nu för tiden, kör han upp huvudet, spetsar öronen och hamnar i någon shettisgalopp som håller i några språng sen så blir det en blandning av mellantrav/slängtrav. Men efter lite misslyckade försök går det att få en stor, rund och fin galopp. I skritten jobbar vi med att ställa igenom i en högre form, flytta och lite övergångar där han fortfarande är framme till handen utan att krulla ihop sig.

När vi har gjort allt detta så är vi plötsligt ca 10min hemifrån och då är det bara ge halvlång tygel och skritta sista biten. Men det är som läskigast att skritta förbi huset på högersida när vi är påväg hem. Så då behövs en hel del övertalning men det går och det är lite spänt de första metrarna efter vi passerat huset men sen är det bra igen.

Kortfattat en bra tur, så roligt att han är så pigg och glad. Det är ett angenämt problem att han laddar och samlar sig för mycket så han inte tar sig ur den där shettisgaloppen på typ stället så det blir trav och att han hellre höjer huvudet och lägger sig lite i handen än tvärtom som det tyvärr ibland kan vara. Fast det hade inte skadat att rida en gång på banan igen och faktiskt rida några varv på volten för att mjuka upp kroppen lite till. Självklart blir han mjuk i sidorna ute också men det behövs lite jobb innanför fyra ”väggar”. Längtar redan till nästa vecka och då kommer jag hem med massvis av ny inspiration från Göteborg 😀

_DSC1750

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s