En rolig ridlektion

Gårdagens lektion var rolig, fick Akilles som min magkänsla sa. Han var pigg och glad. Eller från början kändes lite sisådär. La sig i handen och lite allmänt stark men inte katastrofalt som han kan vara när han är som värst. Men bestämde mig snabbt att idag skulle jag fasiken rida som bara den, lite mer än vanlig då. Hur jobbigt som helst men det lönade sig kan jag lova.

Eller ändrade lite mitt tillväga gångsätt, vet inte riktigt vad man ska kalla det men var mycket kvickare i mina hjälper och gav han inte en chans till att lägga sig i handen. Ställde utåt inåt och ställde om sekunden innan han la sig i handen och det hjälpte mycket kan jag lova. Brukar inte få in timing jämt men igår så gick det faktiskt bra. Annars är jag oftast för långsam med omställningen så de hinner lägga sig i handen.

Vi övade på slutor igår och det kan i sömnen, jag ska bara ha koll på mig själv och hjälperna. Fast han var som en banan, fick verkligen tänka nästan utåtställd i vänster bara för att få honom rak. Men han flyttade snällt in rumpan på volten och på rakt spår. Började med slutor på volten och sen lät vi dem trava p¨fyrkantspåret för att få ur lite spänningar och då släppte första delen. Gud han frustade, längde ut hela kroppen och öronen kom fram och kände hur skönt han tyckte det var att få bort alla knutar. Eftersom det släppte lite varstans i kroppen på honom så kom framåtbjudningen.

Sedan slutor längst långsidan i både skritt och trav. Igår kändes det som vi nog hade kunnat nosat på lite slutor i galopp, för så mjuk och lätt var han att rida slutor på. Inte en gnutta protest, var lite jobbigare i höger så formen blev lite hög men han la inte av utan han försökte verkligen igår. I galoppen var han som en dröm, inte behövde jag driva heller, var bara se till att inte rida ifatt personen framför och då var öronen framåt och han såg så nöjd ut.

Min ridlärare var supernöjd, han har tydligen inte gått så här bra på väldigt länge. Det är alltid lika roligt att höra att man faktiskt har ridit som man ska. När vi travade av, då det är okej att de ska vara lite tröttare och kanske lite segare men han kom in i andra andningen. Det gick faktiskt rätt fort haha. Nej men kortfattat, grymt fin ponny och jag red som jag skulle. Idag ska jag rida Kärran istället för imorgon, får värsta perfekta vädret 😀

_DSC8398

Bild från i lördags 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s