Pepsi

Nu pratar jag om ponnyn dock och inte drycken. Hade stalltjänst idag, heldag så upp vid 6, åka 7.15 till stallet, ut med hästarna, mocka, spåna, packa mat och eftersom det var hoppträning och större delen av hästarna gick idag så var vi färdiga med nästan allt vid 9.15. Helt sjukt så vi tog en förmiddagsfika och sen packade den sista maten, in med kraften hos de hästarna som gått ut och tränat färdigt.

Red Pepsi när vi var färdiga och som min ridlärare sa för två veckor sen, det verkar gå bra nu Li. Och ja, det gör det fortfarande. Shit vad fin han var. Alltså det måste vara vårkänslor. Han är inte känd för att vara den där pigga och självgående ponnyn på ridskolan men tusan idag gick det undan.

När jag travade fram så gungade det riktigt ordentligt. Öronen framåt och det var nog mer gas än broms första varvet men han är inte så att han gör något dumt utan då bara travar han på, igenom kroppen och då passar man på att belöna honom med att bara hänga på.

Gjorde lite slutor, volter och öppnor under ridpassat. Galopperade ca 3 varv åt båda hållet innan en lite längre skrittpaus. Han har det jobbigare i vänster så där fick jag hjälpa till lite, men i höger då var det bara hänga på. Ingen antydan till att försöka sakta av utan han bara rullade på i frisk tempo. Han var döfin kortfattat. Efter skrittpausen körde vi lite övergångar trav-skritt, skolor och lite skritt-halt-skritt. En ryggning körde vi också sen galopperade vi igen.

Sista galoppdelen ”tryckte” jag ner rumpan men har för dålig ork för att verkligen sätta honom i en kort galopp men körde på lite tryck istället i lite mer arbetstempo och i hans fall är det bättre då han är hellre låångsam i hela rörelsemönstret så det var trevligt. I höger provade jag mig både öppna och sluta i galopp och vet ni. Det gick tusan. Visserligen har jag inte ridit galoppöppna eller sluta, men huvudpoängen är att han verkligen försökte förstå vad jag ville och inte en antydan till att bryta av till trav. Tyckte mig se att vi fick in framdelen/baken en halv fot innåt i spegeln. Det är en okej början till att lära sig enligt mig. Han var också rätt böjd i sidan så en bra början.

Sen red jag honom kanske fem minuter i lite högre form i skritt och trav och ställde bara igenom i nacken. Men eftersom både jag och han var rätt trött då så var nog inte bakbenen helt med men vi försökte och sen travade vi av i max tio minuter sen ut och skritta av för hand. Nu, efter ha matat, tagit in, duschat ben, smörjt ben, mockat igen, putsat träns och låst så har jag hunnit beställa visitkort, skickat en bild och nu ska jag sova. Som vanligt när det går som bäst har man ingen med som kan föreviga detta, jag får leva på känslan istället 😀 ❤

Snapshot_2016415 (3)

Tummen upp på dagens ridpass 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s