Lilla Kärran

Han var så fin, pigg och glad och gjorde sitt bästa. Skolorna var svåra idag men allt annat flöt på. Galopperade som bara den och jag bestämde mig för att strunta lite i om näsan var lite bakom lodplan för att koncentrera mig på att sitta så korrekt som möjligt. Bäst att passa på när han går av sig själv.

Däremot är han en ponny ut i tåspetsarna. När vi skrittade fram slängde han ner huvudet emellan benen typ och började käka av de få små grästuvorna på ridbanan. Han brukar passa på att dra ner huvudet när jag ska upp också, ponnybus. Vill kunna ha lite korta tyglar i fall han skulle bli rädd när jag är påväg upp.

Fattningarna satt näsan till 100%, men den bäst fattningen gjorde vi från skritt i svåra varvet. Han satt sig på baken och energin gick från baken till handen på korrekt sätt och han bröt inte av efter ett språng utan han fortsatte med god energi och då fick han självklart massa klapp och beröm! Idag red jag så jag blev helt slut haha, men det behövdes och han ställde upp på allt utom skolorna och ryggningen. Men ryggningen har vi svårt för så det övar vi på mycket från marken.

Sitsträna är inte så lätt, men tänkte på att inte dra upp hälarna, inte spänna benen så de blir typ 1dm kortare och jag tänkte att jag skulle ha tyngder under fötterna så jag inte skulle tappa stigbyglarna. Att sitta i hans trav är inte lätt för mig men i galoppen börjar jag komma ner riktigt ordentligt. Som vanligt när det går som bäst har man ingen som kan föreviga det och även för att fånga med det som jag behöver öva för att kunna rida honom ännu bättre. Synd bara att han aldrig visar upp detta på träningen, ser inte flashigt ut för fem öre men den känslan i galoppen jag får på honom får jag inte på någon annan ponny.

Bakdelsvändningar gör vi nu nästan i sömnen, känns bra bra och gjorde en helt okej framdelsvädning också. Körde en kort liten förvänd galopp med och det gick bara bra. Nu ska jag duscha, skriva ut presentkort inför lördag och sen sova. ”Råkade” vara vaken och såg Superman return till 01 inatt och kom inte i sängen förrän vid 01.30 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s