Lite åsikter

Hejsan hoppsan, jag har precis gått ut med hunden efter ha skickat in min examensrapport för läsning och kommentarer. Så nu har jag djävulshornen ute och tänker skriva lite tankar och åsikter.

En bloggare har ifrågasatt varför denna inte utvecklas i raketfart och innan jag läste det såg jag på instagram att en person läst samma inlägg men tycker att denna tänker helt fel och att man förtjänar sin häst. Men samtidigt, jag förstår bloggaren som känner att h*n inte utvecklas. Jag känner desamma, men bara för att man vill prestera och bli bättre betyder inte att man älskar sin häst eller tar väl hand om den.

Ibland respekteras det väldigt lite sinsemellan hästfolk, så himlans tråkigt. Bara för att man sysslar med NH, dressyr eller hoppning betyder inte att man älskar sina hästar och ser dem som sina bästa vänner. Jag vill utvecklas fortare och prestera precis som bloggaren för att kunna göra min framtida häst rättvis. För att jag ska kunna ge de där små hjälperna, inte behöva använda sporrar, spö, utrustning osv. Men jag har valt en annan väg. Vill gärna ha NH som ett komplement till min ridning för att få en gladare och positivare häst. Men tror att jag aldrig kommer sluta rida dressyr helt. Jag är för fast, det betyder däremot inte att jag vill kunna rida utan någonting.

Att de som håller på med NH så öppet motarbetar de som rider klassisk ridning är så fel i vissa lägen. Jag vet att alla inte är såhär, men vissa uttrycker sig så fel. Desamma gäller oss som rider klassiskt också. Förstår inte att man inte kan tänka längre än vad näsan räcker. Att någon tar över en trött ridskolehäst och behöver använda sporrar och spö kanske för att återuppliva känsligheten istället för att bara ta av alla saker och tro att det ska gå om man inte är kunnig inom NH leder ingenstans.

Allt går inte på automatik och jag tror att bara ställa av en häst som gått mycket måste ha tid att vänja sig. Alla strävar mot samma mål, att kunna rida med tanken och vikten, men vi väljer olika vägar och visst finns det folk som är sämre än andra men så är det med allt. Att människor vill prestera är inte heller konstigt, alla med vinnarskalle tänker så och även de som inte vill bli världsbäst. Hoppas ni förstår mina tankar och nu ska jag laga sushi och försöka hinna fota halva P&J på klubben ikväll 🙂

_DSC8200

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s