Gårdagens ridpass

Igår fick jag rida Syren igen, skolor stod på schemat. Hon kändes lite trött när vi skrittade fram men sedan med lite väckning gick det hur bra som helst. Hon travade på fint, gjorde lite tempoväxlingar. När vi sedan gick in på volten för att rida tagen bakdel så släppte jag stigbyglarna och de användes inte förrens när vi skulle trava av.

Hon kämpade på så bra igår, hon går mestadels nybörjarlektioner med små söta barn som gör allt annat än rida skolor så för en ponny som inte gör dessa rörelser mer än nästan bara med mig så stor guldstjärna till henne som inte surar ur. Hon försöker alltid och orkar inte trava på i den lite högre formen hela tiden/hela vägen i sluta och öppna.

Galoppen, ja den gick så bra, inget avbrott och hon tog galopp från skritt utan problem, så roligt. Det brukar krångla annars med fattningarna från skritt. Nu är det två veckor kvar till nästa och sista lektionen för terminen. Under tiden ska jag till Strömsholm för att samla på mig ännu mera inspiration och rida Kärran.

Vi red mestadels på volterna igår men avslutade med öppna längs långsidorna. När vi travade av var hon riktigt trött men mjuk som smör. Formen blev lite ostadig på grund av soppa torsk så det är helt okej att det blir så då. Hon är kanske ingen ponny med de stora fina gångarterna men hon är min lilla prinsessa och kämpe och har absolut hjärtat på rätt ställe, betyder nästan mer än en som saknar lite arbetsmoral. Det var väl det som hände igår, däremot är det osäkert om hur jag ska göra med ridningen till hösten, pengarna börjar tyna bort så ska se hur jag ska lösa det, vill inte sluta men vad gör man? Tur att jag har en lektion kvar i alla fall!

_DSC3624

Ett fint ekipage från tävlingen i Hedemora 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s