Gårdagens ridpass

Nu var det längesen jag skrev hur det gick under ett ridpass. Fick Obelix, inte väntat, lite seg för skänkeln men det blev bättre ju längre lektionen höll på. Vi hade hoppning på schemat, började med bommar på som en åttvolt. Vi la även till skänkelnvikning ut på spåret efter bommarna åt båda hållen.

Efter denna lilla uppvärmning la vi även till galopp och ville vi kunde vi göra en volt vid A och C. Sedan börjades det med lite travhoppning och avslutade med lite hoppning på åttvolten plus ett tredje litet hinder. Första gången vi tog allt i galopp kändes inte så himlans bra men andra gången med bättre galopp blev det mycket bättre och fick till avståndet och bättre språngkurva.

Jag har fortfarande svårt att hitta knapparna i hoppningen, eller i hoppläder, når inte riktigt runt och ner till knapparna jag har i dressyren på honom…bara öva vidare! Han kryper lätt upp i formen och knäcker lite av och går inte ärligt fram till bettet, men som sagt, bara öva vidare. På lördag får jag i alla fall rida lilla Syren igen, längtat. Imorgon blir det nog ett liknande ridpass på Sherekhan som förra veckan. Så taggad på att rida tre gånger denna vecka 😀

_DSC0780

Fina Obelix och en annan ryttare från i våras tror jag 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s