Jag har…

Longerat Sherekhan i början av de två senaste ridpassen. Jag tycker det verkar som han är rätt nöjd med det. Utan longeringspisk och med ett litet spö gör man det bästa av situationen. Förra veckan släppte han igenom och sökte sig nedåt/framåt i vänster varv men det blev ingen galopp.

Men denna vecka släppte han igenom rätt snabbt åt båda hållen och travade mycket mer genom kroppen och såg inte lika stel ut. Visserligen gjorde jag en hemmagjord longeringspisk genom att knyta ett balsnöre med en liten påse i ena änden. Kan säga att det inte lät ngt om påsen, jag hörde den inte men han gjorde den säkert. Fast han blev varken rädd eller stressad utan agerade genom att öka när jag bad om det genom att vifta lite. Alltså jag är rätt sämst så fick verkligen ingen snärt på snöret så vissa fall blinkade han inte ens.

Kan tillägga att jag spänner inte in honom utan bara sätter linan i innerringen. Vet att jag borde sätta linan på yttre ringen och igenom den inre. Men jag litar så mycket på honom att jag vågar göra såhär. Dock skulle jag inte göra det någon annanstans än hemma på deras bana. Självklart har jag hjälm på mig och handskar.

Själva ridningen efter har varit de senaste gångerna riktigt roliga. Har haft ett mycket jämnare stöd och ett stöd framåt utan att han krullar allt för mycket. Ibland släpper han kontakten men ju mjukare han blir dess då mer stöd får jag. Dessutom har han börjat använda kroppen och sina gångarter mer så han har inte riktigt orken eller konditionen för denna nya samlingsnivå.

Han har gjort riktigt bra fattningar till galopp också, hoppas det håller i sig och nu tänker jag ta och käka, sedan får vi se vad jag gör. Längtar redan till nästa ridpass som jag hoppas blir lika bra! 😀 ❤

_DSC2718

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s