Så bra men ändå dåligt

Ungefär så känns det med Sherekhan. Han travar bättre och bättre men han viker in näsan så mycket ibland och jag känner mig så hjälplös ibland. Även om han har blivit bättre så känns det ändå rätt jävligt när han kör in näsan och det inte hjälper med att jag driver med skänklar och hjälper till med spö.

Vi blev svettiga igår efter träningen så något bra gjorde vi i alla fall. Vi fattade båda galopperna utan spö i handen. Det kanske låter som en bagatell grej som inte alls är svår men på honom är det lite halleluja moment. Han bjuder inte till direkt mycket, i traven går det rätt bra utan spö. Vet inte om det är jag som gör fel eller om han bara inte vill galoppera.

Fast nu låter det ju som ett hopplöst fall men på de senaste tre veckorna har det hänt otroligt mycket. Senaste ridpasset på åkern var han så tråkig. Men fick till en hyfsat bra mellantrav i låg och lång form. Sen för två veckor sedan provade jag att longera honom först och sen upp. Då var han så otroligt fin, med ett jämt stöd, bra bjudning och galopperade på. Så fortsatte med samma visa förra veckan, då rörde han sig bättre på lina och bjöd mer och han bjöd till och med på galopp då.

Han var inte lika jämn i stödet uppsuttet men nästan lika pigg. På träningen igår kändes han som en stel planka. Men han såg tydligen mjuk ut. Men det släppte på slutet och kom fram till att han svänger ändå hyfsat bra för mina vikthjälper så jag missar medellinjen. Kanske ska tillägga att vi övade inför KM i dressyr. Alltså han är så seg i galoppen ibland, men det kommer inte bli någon överraskning om han lägger av i galoppen så bara gasa och be till högre makter att han galopperar hela vägen, speciellt i höger varv.

Nu ska jag ta och samla energi och inspiration till morgondagens pass, då ska jag försöka få igenom galoppen på lina. Aja, det värsta som händer att han inte galoppera på KM och vi inte får nå bra procent. Så no big deal, bara gasa för får han igång motorn går han fint i form! 🙂

_DSC1750

Från i vintras 😀

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s