Dagens Sherekhan

Som jag har gjort tidigare veckor, longerat fram honom och jag rör sig bättre och bättre tycker jag. Han har även börjat tagit tag i det jag ber honom om. Han drog en repa till och med, höll på att tappa honom. Så händer det är han faktiskt riktig pigg.

Sedan upp, han kändes lika pigg som tidigare. Fick nog igenom något på träningen i måndags och fortsatte på samma spår och provade galoppera utan spö igen och fattningarna satt och vi körde typ…full fart runt banan i två varv utan avbrott. Gick lite långsammare i vänster varv. Lite mer kontrollerat och sen körde jag även voltarbete i galopp.

Han var sådär pigg så han spände till i alla fyra hörn så fick kämpa med att hålla honom i form för annars for huvudet upp och öronen rakt fram. Men han var ändå så med mig att han inte gjorde något mer än fram med öronen och spänna till hela sin långa hals. Han blev nästan lika svettig som på träningen och var nästan löddrig mellan bakbenen så vi gjorde nog något bra idag. Dock har jag tappat kontrollen på mina ben. Drar upp hälarna och sitter som en nybörjare. Men bara kämpa vidare, och fortsätta springa ute så jag orkar rida mer och effektivare. Ber till högre makter att jag fått lite mer kondis till KM.

Tycker också att longeringen har hjälpt mig att få honom att ta för sig mer, kan inte riktigt sätta ord på det men känns som vi har fått lite mer kontakt och han tar mina drivande hjälper på ett bättre sätt och snabbare. Tycker också han känns lite mer villig till att galoppera än tidigare. Han kan vara jättefin i galoppen men aldrig riktigt haft den där egna motorn men senaste gångerna har jag kunnat slappna av några språng eller nästan ett helt varv på någon av de stora volterna utan att han dör efter ett steg.

Har dock inga förväntningar på KM, ska bara bli roligt och se hur han beter sig då. Traven känns för stunden som den kan vara helt okej, längningar sitter inte 100 men han går i alla fall lite mer framåt. Sen får vi hoppas att jag orkar rida också, för tror att om jag har tillräckligt med ork så länger han. Bara kämpa på tills nästa helg, tänker även rida Syren på KM, så wish me good luck, lär behöva det för att orka rida 2st busiga ponnyer 😉

_DSC2722_DSC4410

Jag och Syren på KM för två år sen kanske 😛

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s