Dagens hopplektion

Alltså tänk att känslan kan visa så fel. Red lilla Syren och hon var precis så pigg som jag trodde hon skulle vara. Hade på känn att det skulle nog inte vara så jättesvårt med gasen och lite svårt med bromsen. Men känslan hon gav sa tvärt emot. Hade svårt att hålla galoppen och hon ville absolut inte böja/ställa igenom men det såg tydligen bra ut och hon var lätt och fin i handen. Vi nådde över travbommarna som var lagom till Tim och Akilles.

Hon kändes lite sne, böjde mycket lättare till vänster än höger, brukar vara tvärtom. I alla fall, när vi skulle travhoppa första gången…så blev det inte trav emot efter travbommarna. Det låg en travbom innan det lilla krysset på 30cm men vi tog det i galopp.

Gången efter var det bara att bromsa nästan hela vägen så vi skulle göra som det var meningen. Men hon kändes fortfarande lite springig och tog inte halvhalterna. Men hoppade mer än gärna. Sen red jag världens sämsta sväng när vi la till ett hinder efter kortsidan så yttersidan flög till kina men vi tog oss över. Men det berodde och lite på att jag kände att hon inte tog min halvhalt och vändande högerskänkel. Det var även svårt med bromsen mot travbommarna efter det andra hindret som tog i galopp.

Sen la vi till ett tredje hinder vid motsatta kortsida och där kunde jag faktiskt trycka av henne lite stort och hon flög över. Sen nästa gång fick vi hoppa en oxer och jävlar då höll jag på att flyga för att hon slog en riktig lyra (läs hoppade som en tok) och då var det massa klapp och beröm. Men det kändes som att jag ramlade fram innan hindret och kom efter men tydligen såg det perfekt ut så är hyfsat nöjd. Mest nöjd över att hon är så PIGG.

Det är lyxproblem när ponnyn hoppar som en tok och inte vill trava mot ett minikryss. Måste skryta lite och säga att jag hoppade nästan 60 haha. Vet inte höjden men vi tog oss över och det var då ingen tvekan idag och både min ridlärare och några andra sa att de aldrig sett henne springa så mycket… Jag som tyckte hon gav mig segkola känsla men vi kanske har kommit upp en nivå i samling och då känns det ju lite segare och jobbigare. Är lite tråkigt att KM i hoppning går ihelgen då jag är i Stockholm och lever livet. Så kortfattat, PIGG ponny och ryttaren kände sig sämre än vad det såg ut att vara 😉

DSC_0361

Älskade lilla prinssesponny ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s