Veckans Syren

I tisdags var allt annat än en dans på rosor. Hon var framtung, lång och långsam. Ingenting var på plats, men hon ger aldrig en helvetes känsla men jag vet ju hur fin hon kan vara så var inte alls nöjd. Vi hade serpentiner med övergångar, trav-skritt gick okej. Hon taktar gärna istället för direkt ner i skritt för att då slipper hon sätta sig så mycket som hon egentligen behöver.

Övergångarna galopp-skritt kan vi stryka ett sträck över, de sista gick lite bättre men annars var det inget att hänga grannen. Hon var i alla fall fin när vi travade av. Var själv duktig som red halva lektionen utan stigbyglar och hade ingen direkt träningsvärk efter.

Dagens Syren var som en helt annan ponny. Pigg, glad och på bakbenen. Kan man säga så? Hon var i alla fall inte framtung. Tog tag i henne på en gång, för det skulle inte bli sånna hemska övergångar som i tisdags och det hjälpte. Vi övade på att skritta igenom hela kroppen även när vi gick i skänkelvikningar, för där fuskar hon gärna genom att takta. Då slipper hon ju korsa och stretcha ut kroppen.

Hon galopperade jättebra idag, glömde rida i vissa fall så då gjorde hon bara som ryttaren sa, ingenting egentligen, blev trav och inget mer. Då var det bara le och göra om och göra rätt. Övade även skritt-galpp, fick några riktigt bra fattningar. Hade många skrittpausar, kort och effektivt är mer vår melodi. På slutet samlade jag upp henne lite mer än vanligtvis för att checka av vart vi är och hon blev så fin då. När hon blev helt rak så kändes det som att hela hon blev smalare om man kan säga så? Men jag fick in bogarna åt båda hållen och upp på ytter. Tänkte först bara skritta men det gick så bra att vi tog ett varv åt båda hållen i trav med en paus emellan.

Nu sitter jag här i soffan, ser på världscupfinalen och är så himlans ridsugen. Är inspirerad till max och måste hålla mig tills tisdag. Kom även på att tisdagens dåliga pass kan bero på att jag inte ridit mer än 20min dressyr på ridbanan sen 2 mars på henne. Däremot har vi hoppat två gånger och ridit ut två gånger. Så hon är förlåten för att hon inte var ihop i tisdags och efter dagens pass så är tisdagen absolut förlåten och glömd. Nu ska jag koncentrera mig på Isabell Werths ritt 😀

_dsc9658

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s